Klozet Tıkanıklığı Açma
Klozetler hatalı kullanım ya da düzensiz yapılan temizlik nedeniyle tıkanabilir. En sık karşılaşılan kolzet tıkanma nedenlerini; lüzumundan fazla kullanılan tuvalet kağıdı, atılmaması gereken ped ya da çocuk bezleri, temizlik kovasından düşen bez, ıslak mendiller, saç birikintileri ya da çocuk ve evcil hayvanların oyuncakları olarak sayabiliriz. Klozetin zamansız tıkanması sonucu tesisatçıya ulaşamayacağımız durumlarda maalesef kendimiz açmak zorunda kalabiliriz. Tıkanmış klozeti açma, şüphesiz
Klozetlerin tıkanması hayatta başımıza her an gelebilece, çözümü amatör yollar ile yapılamayacak kadar büyük ve zahmetli bir problemdir. Bu problemlerle karşılaştığınız zaman, günde bir kaç kere kullandığımız klozeti kullanamayacak ve evinize kötü kokular, berbat bir manzara, kirli, hijyensiz, mikrobik bir ortam oluşur.
Müşterilerimiz bize en çok tuvalet tıkandı veya klozet tıkandı sorunlarıyla gelmekteler. Burada bizim ilk ilettiğimiz bilgi onlara herhangi bir müdahalede bulunmamaları yönündedir. Amatörce yapılan müdahaleler sonucunda ciddi maddi zararlar meydana gelebiliyor. Apartman gibi yaşam alanlarında gider borularının dağılımı oldukça karmaşıktır. Siz 2.3. katlarda oturuyorsanız 1. katın gideri tıkanmış olabilir. Dirsek borularda birikme olmuş olabilir. Bunları robotlarımız ile anında tespit edip yok ediyoruz. Bu yüzden profesyonel desteği uygun fiyatlar dahilinde almak için mutlaka bizi aramanız gerekiyor.
Klozet tıkanıklığının diğer bir nedeni ise kolonlarda bulunan kat borularının bağlandığı çatal borularda tıkanıklık hadisesinin meydan gelmesidir. Bunu sonucunda, üst kattan dökülen atık sular tıkalı çatalın bulunduğu daireyi direkt olarak etkiler. Yani üst kattaki değerli komşunuzun ürettiği atık sular sizlerin banyo veya tuvaletlerinizde yüzeye çıkarak yayılmaya başlar.
Klozetlerin işlevselliğini yitirmesi halinde bir çok zor durumlarla karşılaşırsınız. Bu durum sık sık başınıza gelebilir. Bu sorunların başında ise klozet sisteminiz kurulurken ya da tadilat yapılırken dikatsizlik ve tecrübesizlikten kaynaklı yapılan tesisat hatalarıdır.
- Alaturka tuvaletinizi klozet sistemine çevirtirken alaturka tuvaletin ''S'' sifonunu iptal edilmesinin unutulması ya da değiştirilmemesi.
- Mevcut tuvalet taşının S sifonunun değiştirilmediği halde üzerine klozetin otutturulması.
- Eski ve yaşlı binalarda bulunan S sifonlarının çok eski ve pik olması.
- Banyoda klozet pis su tesisatı döşenirken 70 mm ve daha az çaplı boru kullanılması.
- Banyoda atık su tesisatı döşenirken 90o dirseklerin gereğinden fazla kullanılması.
- Dikey kolon borusundan itibaren banyo içi atık su tesisat borusunun metrajının gereğinden fazla uzun döşenmesi.
- Klozet hattının diğer hatlardan arılıp mümkünse tek hat olarak, dikey atık su borusuna kadar götürülmesi.